porcupine colors

porcupine colors

ΑρχικήJournal › Τα πρώτα 100χλμ είναι τα δύσκολα

Τα πρώτα 100χλμ είναι τα δύσκολα

Αυτό το μήνα έτρεξα. Έτρεξα πάνω από 100 χιλιόμετρα.

Running

Βέβαια, υπάρχει ένα ψέμα στον τίτλο. Δεν είναι μόνο τα πρώτα 100, αλλά κι αυτά που έρχονται θα είναι το ίδιο δύσκολα. Όμως δεν πειράζει. Γιατί άξιζε ο κόπος και το μόνο που χρειάζεται για να το κάνεις είναι ένα καλό ζευγάρι παπούτσια.

Οι επιδόσεις μου είναι αστείες. Οι χελώνες που με συναντούν στο δρόμο γελάνε μαζί μου και οι σκύλοι με χλευάζουν. Μόνο από τις δεμένες βάρκες πάω πιο γρήγορα. Όμως ισχύει αυτό που λένε: “αρκεί να τρέχεις”. Καλύτερα αργός δρομέας από το καθόλου δρομέας.

Εξάλλου, αν αρχίσεις να μετράς τις επιδόσεις σου όσο κι αν αποθαρρυνθείς στην αρχή, γρήγορα θα τις δεις να βελτιώνονται κι αυτό σε μπριζώνει. Κάθε μέρα που θα περνάει θα βλέπεις και κάτι να πηγαίνει καλύτερα.

Ξεκίνησα να τρέχω για τους συνήθεις λόγους: αν δουλεύεις μπροστά σε έναν υπολογιστή πολλές ώρες, παίρνεις πακέτο ένα σωρό κινδύνους που αφορούν την υγεία σου.

Αλλά υπάρχουν και πιο άμεσα οφέλη:

Για να ξεκινήσεις να το κάνεις όλο αυτό χρειάζεται απλώς να το πάρεις απόφαση. Όμως δεν αρκεί.
Το κόλπο όμως για μένα είναι να γίνει συνήθεια. Να φτάσεις σε σημείο να μην μπορείς να λειτουργήσεις αν δεν το κάνεις. Πώς το πετυχαίνεις αυτό; Με την επιμονή. Δε νομίζω ότι υπάρχει άλλος τρόπος.

Τώρα έχω αρχίσει να σκέπτομαι ότι την επόμενη φορά που θα γίνει κάποιος αγώνας δρόμου για τον απλό κοσμάκη θα δηλώσω συμμετοχή και θα πάω να τρέξω. Θα βλέπω τους άλλους να τρέχουν πιο γρήγορα από εμένα, θα με προσπερνάνε οι παππούδες και θα τερματίζω τελευταίος και παρ’ όλα αυτά θα χαίρομαι σαν παιδάκι. Γιατί τουλάχιστον θα τερματίζω.

Το πρότυπο: Run, Forest, run!

Forest

To Journal

Επιστροφή στην κεντρική του Journal.

RSS Feeds!

Ναι, υπάρχουν ακόμα και λειτουργούν πολύ καλά.
Αποθηκεύστε το RSS του Journal.

Ενα απο τα Projects μου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σχεδιασμός & ανάπτυξη για τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του μεγαλύτερου Ελληνικού φορέα πολιτισμού

Σχεδιάζουμε κι αναπτύσσουμε καλύτερα websites & apps.

Οι χαμένες παρουσιάσεις Perfect life