porcupine colors

porcupine colors

Αρχική › Πνευματικά Δικαιώματα

Πνευματικά δικαιώματα κι άλλες βαρετές σημειώσεις

Ο Pablo Picasso είπε κάποτε: "Οι καλοί καλλιτέχνες αντιγράφουν, οι σπουδαίοι κλέβουν".

Αυτό που εννοούσε βέβαια ήταν ότι οι σπουδαίοι καλλιτέχνες επηρεάζονται και δανείζονται στοιχεία από άλλους με στόχο να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό. Οι απλώς καλοί αντιγράφουν.
Κάτι τέτοιο δηλαδή:

Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε σας παρακαλούμε να μην αντιγράψετε αυτό το website ή μέρος του. Επίσης, σας παρακαλούμε να μην το κλέψετε, εκτός αν το εννοείτε όπως ο Picasso.

Προφανώς όλα τα κείμενα οι εικόνες και ο κώδικας ανήκουν σε εμάς, εκτός αν έχει επισημανθεί διαφορετικά. Αλλά καλύτερα να προχωρήσετε στις λεπτομέρειες παρακάτω.

Κείμενα

Είναι ελεύθερα προς χρήση και αναπαραγωγή με δεδομένο ότι θα αναφέρεται η πηγή τους με link προς αυτή και δε θα έχουν παραλλαχθεί/αλλοιωθεί στο ελάχιστο.

Ωστόσο, απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο εμπορική τους εκμετάλλευση. Το οποίο σημαίνει ότι είναι παράνομο, εκτός από αντιδεοντολογικό, να εμφανίσει κάποιος τα κείμενα αυτά ως προϊόν δικής του πνευματικής δημιουργίας.

Μας πήρε πολύ χρόνο και κοπιάσαμε εξίσου πολύ για να γραφούν τα κείμενα που βλέπετε σε αυτή την ιστοσελίδα. Ως εκ τούτου θα τα προστατέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Design & Κώδικας

Όσον αφορά το design, δεν επιτρέπεται η αντιγραφή ή η κακή απομίμηση γραφικών, layout ή κώδικα.

Στο παρελθόν είδαμε να αντιγράφουν το porcupine colors με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αυτό είναι κάτι που σε τιμά για ένα λεπτό και σε αδικεί για πάντα. Για το λόγο αυτό, αν σκοπεύετε να κάνετε κάτι τέτοιο, παρακαλούμε να το ξανασκεφτείτε.

Αν παρατηρηθεί εξ’ ολοκλήρου ή μερική αντιγραφή του design ή των κειμένων της σελίδας, θα αναρτηθεί σε δημόσιο χώρο στο Διαδίκτυο η δουλειά μας δίπλα δίπλα με τη δική σας "δουλειά" και παράλληλα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαφυλάξουμε την πνευματική μας περιουσία.

Εξαίρεση: η εικόνα του background της σελίδας Side Projects ανήκει στο WIRED. Τα εικονίδια στην ίδια σελίδα παρέχονται για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς δωρεάν. Πρόκειται για το πακέτο Hinode και το πακέτο Yoritsuki.

Geekery

Η ιστοσελίδα αυτή γράφτηκε με κώδικα HTML5 και CSS 2.1 & 3.0.

Έχει ελεγχθεί σε όλους τους σύγχρονους browsers. Φυσικά, ανάμεσα σε αυτούς δε συμπεριλαμβάνεται ο Internet Explorer 8, 7, 6 και πάει λέγοντας. Στους σύγχρονους browsers κάθε περιοχή του website φαίνεται σωστά, αν και όχι με τον ίδιο τρόπο. Ακολουθώντας τη μέθοδο Graceful Degradation, η ιστοσελίδα εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον κώδικα αν ο browser που χρησιμοποείτε είναι ο Safari, ο Chrome ή ο Firefox.

Προσβασιμότητα

Κατασκευάζοντας αυτό το website προσπαθήσαμε να το κάνουμε προσβάσιμο σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους. Σε αυτούς φυσικά συμπεριλαμβάνονται οι άνθρωποι με μειωμένη ή καθόλου όραση, με κινητικά προβλήματα ή άλλες αναπηρίες.

Ο διαδικτυακός αυτός τόπος είναι σύμφωνος με τις αρχές του Semantic Web. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το περιεχόμενο (τίτλοι, παράγραφοι, λίστες, εικόνες κλπ) είναι σημασιολογικά ακριβές κι αυτό έχει αποτέλεσμα να είναι κατανοητό σε οποιονδήποτε επισκέπτη που αντιμετωπίζει προβλήματα αναπηρίας.

Αν ωστόσο αντιμετωπίζετε το οποιοδήποτε πρόβλημα με το site αυτό, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα τρέξουμε να βοηθήσουμε.

Software & hardware

Το porcupine colors βασίζεται σε POSH HTML και στο λογισμικό Craft για το Journal

Apps που χρησιμοποιήθηκαν:

Το site κατασκευάστηκε σε υπολογιστές iMac και MacBook Air της εταιρείας Apple.

Φιλοξενείται στην εξαιρετική Fusioned, που φροντίζει για όλα κι έτσι δε χρειάζεται να ανησυχούμε εμείς.

Εμπιστευτικότητα

Η κάθε επίσκεψη στο site καταγράφεται από τον web server που χρησιμοποιείται κι έτσι υπάρχει πρόσβαση στη διεύθυνση IP όλων των επισκεπτών. Αυτό είναι κάτι που υφίσταται σε κάθε σελίδα του Internet, παραμένει εμπιστευτικό και δε μεταβιβάζεται σε τρίτους με κανένα τρόπο.

Τα links που περιέχει αυτό το site είναι προτεινόμενα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι εμπεριέχουν παρόμοιο περιεχόμενο ή ότι ισχύουν οι ίδιοι κανόνες κι εκεί.

Συμφωνία με την αρχή GDPR

Από τις 25 Μαΐου 2018 υφίσταται η αρχή GDPR για τις χώρες της Ευρωαπϊκής Ένωσης. Το porcupine letter, το newsletter του site, είναι συμβατό με την αρχή αυτή.

Τo email της εγγραφής σας στο newsletter χρησιμοποιείται μόνο για το σκοπό αυτό, δε μοιράζεται με τρίτους (ανθρώπους, οργανισμούς ή υπηρεσίες του Διαδικτύου) με κανένα τρόπο, έμμεσο ή άμεσο. Αν διαγραφείτε από τη λίστα παραληπτών του newsletter αυτόματα διαγράφεται και το email σας από τα σχετικά αρχεία.

Κυριότητα

Αυτός ο διαδικτυακός τόπος ανήκει κι εκπροσωπεί την ατομική επιχείριση Κωνσταντακόπουλος Ιωάννης.