porcupine colors

porcupine colors

ΑρχικήJournal › Van Gogh, χρώματα και Web design

Van Gogh, χρώματα και Web design

Η απάντηση είναι εύκολη: βρήκα τον καλύτερο δάσκαλο στο χρώμα και δανείστηκα λίγη από την τέχνη του. Με την άδειά του φυσικά.

Ο Vincent Van Gogh, ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους όλων των εποχών, έχει μείνει στο μυαλό μας κυρίως για τον τρόπο που διαχειριζόταν το χρώμα. Όταν κατάφερα και είδα κάποια από τα έργα του από κοντά μαγεύτηκα ακόμα περισσότερο από τον τρόπο που καταφέρνει να περάσει από το ένα χρώμα στο άλλο, κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα να φαίνεται τόσο φυσικό.

Bedroom in Arles

Για το website αυτό, πριν καταλήξω σε αυτό το χρωματικό συνδυασμό, είχα δοκιμάσει πολλούς άλλους, που ενώ στην αρχή φαίνονταν ικανοποιητικοί, στο τέλος το αποτέλεσμα έβγαινε από συνηθισμένο έως κακό. Έτσι, άρχισα να ψάχνω σε άλλες πηγές. Όταν είδα το έργο του Van Gogh, Bedroom in Arles, κατάλαβα ότι από αυτόν τον πίνακα θα μπορούσα να βγάλω παλέτες χρωμάτων που ούτε που φανταζόμουν πόσο καλές θα μπορούσαν να είναι. Για να το κάνω αυτό χρησιμοποίησα την τεχνική που περιέγραψα στο κείμενο "Επιλέγοντας χρώματα για ένα website".

Σήμερα, θα πήγαινα κατευθείαν στο kuler και θα εκμεταλλευόμουν τη δυνατότητα να κάνει κάποιος extract χρώματα από μια συγκεκριμένη εικόνα, φωτογραφία, πίνακα κλπ. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται ο πίνακας του Van Gogh, Room in Arles, μέσα στο kuler και πως από αυτόν μπορούν να προκύψουν μια σειρά απο διαφορετικές παλέτες χρωμάτων.

Ο πίνακας Bedroom in Arles στο kuler

Το συμπέρασμα απ' όλα αυτά είναι τελικά ότι το Web design, μπορεί να μην είναι τέχνη, σου δίνει όμως την ελευθερία να χρησιμοποιήσεις την τέχνη προς όφελός σου. Θα έλεγα μάλιστα ότι με έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο τη διαθλά ή ακόμα καλύτερα την προεκτείνει και τη βάζει μέσα σε ιδέες και έννοιες που φαίνονται απλώς χρηστικές.

Εδώ και περίπου δύο χρόνια έχω κρατήσει αυτά τα χρώματα και το συγκεκριμένο πορτοκαλί, πράσινο και μπλε βγάζουν μια αξεπέραστη αρμονία. Αν χρειαστεί στο μέλλον ν' αλλάξω τα χρώματα για το website μου, θα ανατρέξω πρώτα στον ίδιο πίνακα, καθώς έχει πολλά ακόμα χρώματα που δεν έχω χρησιμοποιήσει και θα συνεχίσω με άλλους πίνακες του Van Gogh. Στη χειρότερη περίπτωση θα ανατρέξω σε κάποιον από τους συναδέλφους του. Με την άδειά τους πάντα.

To Journal

Επιστροφή στην κεντρική του Journal.

RSS Feeds!

Ναι, υπάρχουν ακόμα και λειτουργούν πολύ καλά.
Αποθηκεύστε το RSS του Journal.

Ενα απο τα Projects μου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σχεδιασμός & ανάπτυξη για τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του μεγαλύτερου Ελληνικού φορέα πολιτισμού

Σχεδιάζουμε κι αναπτύσσουμε καλύτερα websites & apps.

Dear Bill… The Web Standards Curriculum από την Opera