porcupine colors

porcupine colors

ΑρχικήJournal › Ένα πολύ βιαστικό project (και το επιμύθιό του)

Ένα πολύ βιαστικό project (και το επιμύθιό του)

Χθες ένας καλός φίλος με πλησίασε για ένα πολύ βιαστικό project. Ο πελάτης χρειάζεται ένα site μέσα στις επόμενες 3 μέρες. Στην αρχή απάντησα αρνητικά, μη δεχόμενος να εμπλακώ σε μια τόσο πιεστική δουλειά.

Μετά όμως άλλαξα γνώμη. Του είπα ότι θέλω τη δουλειά. Μόνο που αντί για Χ, την κοστολογούσα 5Χ. Φυσικά ο φίλος τρόμαξε και δεν προχώρησε το θέμα.

Ακούγεται παράλογο όταν για ένα project των Χ, εσύ ζητάς 5Χ. Για να δούμε όμως πόσο αληθινά παράλογο είναι αυτό.

Κατ’ αρχάς όταν κάποιος προσπαθεί να στήσει μια ιστοσελίδα σε 3 μέρες, σημαίνει ότι δεν έχει οργανωθεί σωστά. Ότι σπατάλησε το χρόνο του ή ότι του έτυχε κάτι τόσο σημαντικό που τον άφησε πίσω. Άρα και μέσα στις 3 επόμενες μέρες που έρχονται, το πιο πιθανό είναι ότι αυτά τα θέματα (επιπολαιότητα ή σοβαρό πρόβλημα) θα συνεχίσουν να υφίστανται. Άρα θα βγουν κι επάνω σου.

Για να κάνουμε τώρα τους υπολογισμούς. Τα νούμερα που ακολουθούν είναι φυσικά ενδεικτικά.

Επειδή δεν έχω συγκεκριμένα specs του έργου, υπολογίζω ότι είναι μικρού έως μετρίου μεγέθους και θα χρειαστώ 60 ώρες δουλειάς. (Συμπεριλαμβάνονται οι ώρες της επικοινωνίας, της πιθανής έρευνας, του testing κλπ.) Ας υποθέσουμε ότι κοστολογώ €10 την ώρα. Άρα το project υπό φυσιολογικές συνθήκες θα κόστιζε €600.

Για να βγουν όμως αυτές οι 60 ώρες μέσα στις επόμενες 3 μέρες σημαίνει ότι δε θα πρέπει να ασχοληθώ με τίποτ’ άλλο. Άρα θα μείνει η υπόλοιπη δουλειά πίσω. Επίσης, σημαίνει ότι θα κοιμηθώ ελάχιστα, θα φάω μπροστά στον υπολογιστή, δε θα δω άνθρωπο και φυσικά, αν προκύψει κάτι έκτακτο στη ζωή μου, θα πρέπει να είμαι απών.

Αυτές τις ώρες λοιπόν (π.χ. τις ώρες του ύπνου), τις κοστολογώ €50 αντί για 10. Πιθανόν και να λέω λίγο, αν σκεφτούμε ότι έστω και μετά το project θα πρέπει να κοιμηθώ ή να συνεχίσω τη δουλειά που ήδη υπάρχει και την άφησα πίσω. Δε μιλάμε για την υπόλοιπη ζωή μου, έτσι;

Βάζω ότι δουλεύω 10 ώρες τη μέρα υπό νορμάλ συνθήκες. Σε 3 μέρες βγαίνουν οι 30 ώρες από τις 60. Περισσεύουν 30 ακόμα. Οι πρώτες 30 λοιπόν κοστολογούνται €300 και οι υπόλοιπες 30 κοστολογούνται €1500. Σύνολο €1800.

Έτσι, το ποσό που ξεκίνησε Χ, βγαίνει να κοστίζει 5Χ.

Όταν λοιπόν κάποιος καίγεται στ’ αλήθεια για ένα project, πρέπει να είναι σε θέση να σκεφτεί και ποιον άλλον θα κάψει ώστε να πετύχει αυτό που θέλει. Έτσι νοείται ο επαγγελματισμός στα δικά μου τα μάτια. Αν κάνω κάπου λάθος, παρακαλώ πείτε το στα σχόλια. Μόνο μην πείτε ότι επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα, έτσι δουλεύουν τα πράγματα.

 

To Journal

Επιστροφή στην κεντρική του Journal.

RSS Feeds!

Ναι, υπάρχουν ακόμα και λειτουργούν πολύ καλά.
Αποθηκεύστε το RSS του Journal.

Ενα απο τα Projects μου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σχεδιασμός & ανάπτυξη για τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του μεγαλύτερου Ελληνικού φορέα πολιτισμού

Σχεδιάζουμε κι αναπτύσσουμε καλύτερα websites & apps.

Tre Marie Η αποτυχημένη ομάδα των πωλήσεων