porcupine colors

porcupine colors

ΑρχικήJournal › Η ουτοπία των browsers

Η ουτοπία των browsers

Από τότε που παίζω και δουλεύω με το MacBook μου έχω τόσους browsers που δεν ξέρω ποιον να διαλέξω. Είναι τόσο ωραία, που σχεδόν ξεχνάς ότι υπάρχει ο Internet Explorer. Αλήθεια, υπάρχει; Η ουτοπία βρίσκεται στο πόσο όμορφοι, καλοφτιαγμένοι και αξιόπιστοι είναι οι browsers για Mac. Όμως πάνω απ' όλα χαίρομαι γιατί όταν σχεδιάζω ένα website, ξέρω ότι αυτό που θα δω στο bowser είναι αυτό που θέλω να πετύχω. Σπάνια αυτό που δείχνει ένας browser είναι διαφορετικό από αυτό που δείχνει ένας άλλος. Η όλη εμπειρία είναι τόσο ευχάριστη που οι βόλτες στα διάφορα websites δε θες ποτέ να τελειώσουν. Εδώ βέβαια δε θα μιλήσω για όσους browsers υπάρχουν για Mac, αλλά γι' αυτούς που έχω. Όμως ας τους πάρουμε με τη σειρά.

OmniWeb

OmniWeb

Ο αγαπημένος μου. Από την πρώτη στιγμή που κατέβασα τον Omniweb τον λάτρεψα. Τόσο που τον αγόρασα. Ναι, ο OmniWeb δεν είναι δωρεάν, κοστίζει $14.95, αλλά αξίζει τα λεφτά του. Είναι ο βασικός μου browser για surf και δεν τον αλλάζω με κανένα άλλο. Το πιο όμορφο και ταυτόχρονα χρήσιμο χαρακτηριστικό του είναι τα tabs που μπορούν ν' ανοίξουν και πλάγια, εκτός από οριζόντια. Είναι γρήγορος, σταθερός και παραμετροποιήσιμος όσο εκεί που δεν πάει. Όχι ιδανικός κατά τη διάρκεια του design & development, κυρίως επειδή υπάρχουν καλύτεροι για τη δουλειά αυτή.

Safari

Safari

Η Apple ισχυρίζεται ότι είναι ο καλύτερος του κόσμου. Δεν ξέρω αν είναι, αλλά είμαι βέβαιος ότι είναι ο πιο γρήγορος. Σταθερός, αξιόπιστος και όσο λιτός πρέπει, ο Safari δεν μπορεί να λείπει από κανένα σπίτι που λένε, ακόμα κι αν σε αυτό δεν υπάρχει Mac υπολογιστής. Γιατί ο Safari υπάρχει και για Windows και διατίθεται δωρεάν. Η τελευταία του έκδοση έχει ενσωματωμένο το μενού "Develop", το οποίο είναι πολύ χρήσιμο για όσους σχεδιάζουν κι αναπτύσσουν websites. Δεν είναι τέλειο, κάτι μου λέει όμως ότι σύντομα θα βελτίωθει ακόμα περισσότερο.

Camino

Camino

Ο Camino είναι ένας αδικημένος browser. Έχει τόσο ισχυρούς ανταγωνιστές που δεν αφήνουν να φανεί πόσο καλός είναι. Κατασκευασμένος μόνο για Mac περιβάλλον, γίνεται ένα με το λειτουργικό, είναι σταθερότατος και πολύ όμορφος. Είναι παιδί του ελεύθερου λογισμικού κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να τον υποστηρίξουμε. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αν δεν είχα ανακαλύψει τον OmniWeb, ο Camino θα ήταν ο βασικός μου browser.

Firefox

Firefox

Ο Firefox έγινε ο αγαπημένος μας browser για περιβάλλον Windows και ταυτιστήκαμε μαζί του κυρίως γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να απαλλαχθούμε από τον Internet Explorer. Ο Firefox για Mac ποτέ δεν μπόρεσε να φτάσει τα επίπεδα της έκδοσης για Windows, κυρίως γιατί πάντα έδειχνε εκτός περιβάλλοντος. Όμως με την έκδοση 3, πολλά έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Ιδανικός για το κομμάτι design & development, χάρη στα εξαιρετικά AddOns που κυκλοφορούν, ένα ακόμα προϊόν του ελεύθερου λογισμικού, γρήγορος και όλο και πιο δημοφιλής, ο Firefox κατάφερε ν' αλλάξει τα δεδομένα στο browsing.

Shiira

Shiira

Ο Shiira μου θυμίζει εκείνες τις γλυκές κοπέλες που χρειάζονται κάτι ακόμα για να είναι γοητευτικές. Με πολύ καλά χαρακτηριστικά που διευκολύνουν σημαντικά το browsing, όπως τα πλάγια tabs σε στυλ αντίστοιχο του OmniWeb, ο Shiira αξίζει ένα τουλάχιστον download. Θα τον χρησιμοποιούσα πολύ περισσότερο αν δεν αντιμετώπιζα κάποια ανεξήγητα crashαρίσματα κι αν έβλεπα να βγαίνουν νέες εκδόσεις του πιο σύντομα. Είναι πάντως πολύ όμορφος.

Opera

Opera

Ένας ακόμα αδικημένος browser, κυρίως εξαιτίας του Firefox που του έχει κόψει τον αέρα. Ο Opera είναι ένας browser πολύ γρήγορος (γρηγορότερος του Firefox), πολύ ευέλικτος κι ανανεώνεται πολύ συχνά. Με πολλά extensions που απογειώνουν τις δυνατότητές του, ο Opera τόσο για Mac όσο και για Windows σε κάνει να χαίρεσαι το browsing. Κάθε web designer που θέλει να κάνει πραγματικά τεστ για τη δουλειά του οφείλει να έχει τον Opera εγκατεστημένο. Αλλά ακόμα και για έναν απλό χρήστη του διαδικτύου, ο Opera είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή.

Plainview

Plainview

Ο Plainview είναι ένας browser που κατασκευάστηκε κυρίως για ένα σκοπό: να παίζει full screen μόνο. Πού θα μπορούσε αυτό να φανεί χρήσιμο; Μα φυσικά σε παρουσιάσεις σε κοινό που περιέχουν εικόνες από πραγματικά websites. Όχι ό,τι πιο εύκολο σε χρήση, ο Plainview είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα που αξίζει να δούμε που θα φτάσει. Κάπου εδώ τελειώνει η λίστα. Δε μίλησα καθόλου για τον Flock, ένα browser εστιασμένο στο social networking και τις παράπλευρες δραστηριότητές μας και τον iCab, έναν πολύ απλό στην εμφάνιση, αλλά με σημαντικές δυνατότητες browser. Όταν έχεις τόσους πολλούς και καλούς διαθέσιμους browsers, αναγκαστικά κάποιοι μένουν εκτός. Μετά απ΄ όλα αυτά δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να δικαιολογήσω περισσότερο τον τίτλο του κειμένου. Με ένα Mac έχεις μια πραγματική ουτοπία των browsers.

To Journal

Επιστροφή στην κεντρική του Journal.

RSS Feeds!

Ναι, υπάρχουν ακόμα και λειτουργούν πολύ καλά.
Αποθηκεύστε το RSS του Journal.

Ενα απο τα Projects μου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σχεδιασμός & ανάπτυξη για τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του μεγαλύτερου Ελληνικού φορέα πολιτισμού

Σχεδιάζουμε κι αναπτύσσουμε καλύτερα websites & apps.

Ποιος είναι ο βασιλιάς; Διαχείριση πληροφορίας στο Web