porcupine colors

porcupine colors

ΑρχικήJournal › Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του freelancing

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του freelancing

Κατά καιρούς συζητάω με φίλους περί freelancing. Με όσους είναι ήδη freelancers λέμε για τα προβλήματά μας. Και με όσους δεν είναι, λέμε πόσο ελκυστικό είναι το freelancing. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις πάντα. Να δοκιμάσουμε να τις δούμε;

Τα πλεονεκτήματα του freelancing

Τα μειονεκτήματα του freelancing

Αξίζει τον κόπο;

Όταν ξεκινούσα το full time freelancing πριν από 4+ χρόνια δεν μπορούσα να φανταστώ πόση ανάγκη έχεις τους άλλους ανθρώπους δίπλα σου, αν θες να πας πιο μακριά. Τότε έβλεπα μόνο την ανακούφιση της ανεξαρτησίας. Τώρα ζυγίζει αλλιώς όλο το έργο μέσα μου.

Αυτή η μπίλια που γυρίζει κι όλο κάθεται σε άλλο χρώμα είναι το πιο ωραίο παιχνίδι όμως: δεν υπάρχει τίποτα στατικό, όλα αλλάζουν και το μαθαίνεις αυτό και το αποδέχεσαι και σου αρέσει. Είσαι πάντα έτοιμος και πάντα απροετοίμαστος να κάνεις κάτι διαφορετικό, να δοκιμαστείς αλλιώς. Όπως έλεγε κι ένας ωραίος τύπος:

“Don’t let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.”

Εντάξει, προφανώς είναι υπερβολή αυτό, αλλά you get the point.

Σίγουρα δεν ταιριάζει σε όλους τους ανθρώπους αυτή η διαρκής εναλλαγή. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να θέλει κάποιος τη σταθερότητά του. Ή στο να μην έχει πάρε-δώσε με πελάτες. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει απάντηση στο αν αξίζει το freelancing.

Παρ’ όλα αυτά, υποπτεύομαι ότι οι παραπάνω λίστες έχουν κενά, που εγώ δε βλέπω. Ξεχνάω κάτι; Αξίζει να συμπληρωθούν οι λίστες με παραπάνω πράγματα; Κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο.

To Journal

Επιστροφή στην κεντρική του Journal.

RSS Feeds!

Ναι, υπάρχουν ακόμα και λειτουργούν πολύ καλά.
Αποθηκεύστε το RSS του Journal.

Ενα απο τα Projects μου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σχεδιασμός & ανάπτυξη για τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του μεγαλύτερου Ελληνικού φορέα πολιτισμού

Σχεδιάζουμε κι αναπτύσσουμε καλύτερα websites & apps.

Περί κακών managers User Experience Design vs. User Interface Design