porcupine colors

porcupine colors

ΑρχικήJournal › Redesign

Redesign

Νέο porcupine colors. Παίζει σε κάποια από τις οθόνες κοντά σας.

Το σκεπτικό πίσω από το redesign είχε να κάνει με κάτι που πάντα ήθελα: ένα διαφορετικό σχεδιασμό, όλοι κάτω από το ίδιο context βέβαια, για κάθε σελίδα του site. Το είχα προσπαθήσει και στο παρελθόν και δεν είχε βγει. Αυτή τη φορά βγήκε.

Το νέο design δίνει πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην περιοχή των έργων, που είχε αδικηθεί σε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις του site. Παράλογο μεν, ίσχυε δε.

Ως προς την αισθητική του, ήθελα ένα αποτέλεσμα πιο καλά ορισμένο στην οθόνη, χωρίς εφέ, που να αφήνει τον επισκέπτη να διαβάσει, να περιηγηθεί, να χαζέψει και να μείνει όσο το δυνατό περισσότερη ώρα χαρούμενος. Η τυπογραφία είναι καθοριστική για να πετύχουν όλα αυτά. Οι γραμματοσειρές που χρησιμοποιήθηκαν έρχονται κατευθείαν από το Fontdeck. Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά για το κομμάτι αυτό, αλλά δεν είναι αυτό το νόημα του post.

Ο κώδικας γράφτηκε από την αρχή κι αυτή τη φορά η HTML5 που τρέχει στο site είναι “αληθινή”. Τα native tags της HTML5 (π.χ. article, footer κλπ) δεν παίζουν διακοσμητικό ρόλο, αλλά καθορίζουν το layout. Βέβαια για τους παλιότερους browsers έπρεπε να κάνω κάποιες ειδικές επεμβάσεις, αλλά πάντα κάτι χάνεις. Μιλώντας για browsers, άφησα για πάντα τον Internet Explorer 6 και 7 πίσω.

Το νέο design είναι φυσικά responsive - μπορείτε να αυξομειώσετε το μέγεθος του παράθυρού σας για να δείτε πως ακριβώς το site αντιδρά σε διαφορετικές αναλύσεις. Για την ακρίβεια υπάρχουν 5 διαφορετικά layouts διαθέσιμα για κάθε μέγεθος οθόνης και κάθε γούστο, συμπεριλαμβανομένων των iPhone και iPad. Αυτό σήμαινε τόνους δουλειάς για τα CSS αρχεία, αλλά νομίζω ότι το responsiveness θα μας απασχολεί όλο και περισσότερο κι αυτό είναι μέρος της προόδου στη δουλειά μας.

Περιττό να αναφέρω ότι η πλατφόρμα που τρέχει στο site συνεχίζει να είναι το Expression Engine. Πρόκειται για μια πολύ απλή εγκατάσταση με ένα μόνο επιπλεόν plugin, αυτό για τη φόρμα επικοινωνίας.

Τέλος, τα κείμενα, η ραχοκοκκαλιά του κάθε site, γράφτηκαν ακόμα πιο προσεκτικά και με μεγαλύτερο κέφι. Χωρίς αυτά δε γίνεται τίποτα, άσχετα που δεν το αντιλαμβανόμαστε πολύ εύκολα.

Ελπίζω το αποτέλεσμα να σας αρέσει. Welcome.

To Journal

Επιστροφή στην κεντρική του Journal.

RSS Feeds!

Ναι, υπάρχουν ακόμα και λειτουργούν πολύ καλά.
Αποθηκεύστε το RSS του Journal.

Ενα απο τα Projects μου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σχεδιασμός & ανάπτυξη για τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του μεγαλύτερου Ελληνικού φορέα πολιτισμού

Σχεδιάζουμε κι αναπτύσσουμε καλύτερα websites & apps.

Το νέο Boston Globe Το πρόβλημα με τις διαφημίσεις online