porcupine colors

porcupine colors

ΑρχικήJournal › Το κάθισμα Anda Seat T-Pro

Το κάθισμα Anda Seat T-Pro

Fact: Για κάποιον που δουλεύει σε έναν υπολογιστή η καρέκλα του γραφείου είναι το αντικείμενο που χρησιμοποιείται περισσότερο από κάθε άλλο. Συμπεριλαμβανομένου του κρεβατιού. Οπότε σε ένα minimum οφείλει να είναι βολική. Και να αντέχει αρκετά. Αλλά όχι μόνο.

Μετά από τρεις μετακομίσεις και 18 χρόνια χρήσης η παλιά μου καρέκλα αντίκρυσε τον κάδο ανακύκλωσης σχεδόν με χαρά και με μείον ένα ροδάκι. Οπότε κάτι έπρεπε να γίνει.

Τα κριτήρια που θα έπρεπε να κάνει check η νέα καρέκλα ήταν πολύ απλά:

Επειδή όταν είναι να πάρω κάτι το τερματίζω, δοκίμασα τουλάχιστον 40 καρέκλες. Σε κάποιες από αυτές έκατσα πολλές φορές και για αρκετή ώρα.
Τι κατάλαβα; Τα μεγάλα καταστήματα που πουλάνε καρέκλες γραφείου (ανάμεσα σε πολλά άλλα έπιπλα) έχουν τουλάχιστον 1-2 καλά μοντέλα, μερικά αξιοπρεπή και πολλά μέτρια.
Όταν όμως κάποιος είναι ο ίδιος και κατασκευαστής, τότε έχει μεγαλύτερη ποικιλία και πολλά καλά μοντέλα. Ταυτόχρονα, το προσωπικό του θα σε κατευθύνει πολύ πιο σωστά γιατί ξέρει ακριβώς τι πουλάει. Συμφέρει να πας από την αρχή σε ένα τέτοιο κατάστημα γιατί γλυτώνεις χρόνο και ταλαιπωρία. Αυτό όμως είναι κάτι που το καταλαβαίνεις αργά.

Ποιο είναι το πρόβλημα σε αυτό το σενάριο; Ότι οι πολύ καλές καρέκλες που θα δοκιμάσεις θα είναι και πολύ ακριβές. Πας, κάθεσαι κι αμέσως όλα τα σημεία του σώματός σου σου λένε "ευχαριστώ". Μετά κοιτάς την τιμή κι ένας κόμπος αρχίζει να ανεβοκατεβαίνει από το στομάχι στο λαιμό σου.

Αυτός είναι ο ένας κόσμος.
Όμως υπάρχει κι ένας άλλος, κάπως παρεξηγημένος κόσμος, πέρα από τις κλασικές καρέκλες γραφείου: τα gaming καθίσματα. Που δεν κατάλαβα ποτέ γιατί θεωρούνται υποδεέστερα ή λιγότερο ωραία.

Το κάθισμα Anda Seat T-Pro
Το κάθισμα Anda Seat T-Pro

Το καλό με τα gaming καθίσματα είναι ότι τα σημεία πώλησης τους είναι λίγα, έτσι το να δοκιμάσεις πολλά μαζεμένα είναι εύκολη υπόθεση. Έχοντας δοκιμάσει σχεδόν όλα που κυκλοφορούν ξεχώρισα εύκολα το Anda Seat T-Pro (το link είναι προς το μοντέλο T-Pro 2, αλλά στην Ελλάδα πωλείται ακόμα η T-Pro).

Νομίζω ότι αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι η αίσθηση του καθίσματος αυτοκινήτου που σου δίνει. Πολύ σταθερό, ξεκούραστο και οικείο. Ωραία αίσθηση με highlight τον τρόπο που αγκαλιάζει το σώμα από τα πλάγια.

Δουλεύεις. Διαβάζεις. Τρως. Βλέπεις ταινίες και μπάσκετ. Στρίβεις γύρω γύρω. Ξαπλώνεις. Κοιμάσαι. No problemo.

Μετά από 6+ μήνες χρήσης για το Anda Seat T-Pro καταλήγω στα παρακάτω πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα του Anda Seat T-Pro

Μειονεκτήματα του Anda Seat T-Pro

Στο site της Anda υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε καθίσματα, αλλά όλα σε στυλ gaming βέβαια. Η πιο χρήσιμη σελίδα, αφού κάνεις μια βόλτα, είναι αυτή της σύγκρισης των μοντέλων. Εκεί καταλαβαίνεις τις διαφορές μεταξύ τους, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις διαστάσεις.

Αγόρασα το κάθισμα από ελληνικό κατάστημα και η εμπειρία μου δεν ήταν καλή. Υπήρχε ασυνέπεια και καθυστερήσεις που δικαιολογήθηκαν με αστείους τρόπους. Ελπίζω τα πράγματα από τότε μέχρι σήμερα να έχουν βελτιωθεί.

Τελικά, αν ξεπεράσεις το ψυχολογικό κόλλημα, ότι δηλαδή ένα τέτοιο κάθισμα είναι για gamers και μόνο, το Anda Seat T-Pro είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή. Αν είστε σε διαδικασία αγοράς καθίσματος γραφείου, ρίξτε του μια ματιά.

To Journal

Επιστροφή στην κεντρική του Journal.

RSS Feeds!

Ναι, υπάρχουν ακόμα και λειτουργούν πολύ καλά.
Αποθηκεύστε το RSS του Journal.

Ενα απο τα Projects μου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σχεδιασμός & ανάπτυξη για τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του μεγαλύτερου Ελληνικού φορέα πολιτισμού

Σχεδιάζουμε κι αναπτύσσουμε καλύτερα websites & apps.

Το βιβλίο "How to Have Impossible Conversations" Το βιβλίο Sapiens - Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου