porcupine colors

porcupine colors

ΑρχικήJournal › Ερμής

Ερμής

Πιστεύω ότι υπάρχει ένα όνομα σκύλου που το αγαπάνε όλοι οι σκύλοι ανεξάρτητα από ράτσα, στυλ και ηλικία. "Φλοξ". Αυτό είναι το όνομα. Βρες έναν οποιονδήποτε σκύλο και φώναξε τον Φλοξ. Θα γυρίσει. Θα του αρέσει.

Το Φλοξ τώρα, για να πούμε την αλήθεια, είναι και λίγο όνομα για αστείους σκύλους. Αστείους έως γελοίους. Δεν είναι όνομα για έναν ήρωα, ούτε καν για έναν σκύλο-ήρωα. Αυτόν ας πούμε θα τον έλεγαν Ρεξ. Αλλάζεις δύο γράμματα και ο σκύλος από χαζοχαρούμενος γίνεται ηγέτης.

Το "Ερμής" πάλι δεν κολλάει πουθενά. Αυτό είναι ένα όνομα Θεού. Ένα βαρύ όνομα. Κάποιου με κύρος, κάποιου που προκαλεί ένα Α δέος.

Ermis
Με το όνομα και τη χάρη ενός Θεού

Αυτός είναι ο Ερμής.
Ταιριάζει τώρα αυτό το περήφανο όνομα σε αυτόν τον σκύλο; Αυτός είναι φτιαγμένος για να λέγεται Φλοξ. Γελοιοτάτος (προσοχή στον τονισμό). Τέλος πάντων. Ας το ξεπεράσουμε.

Ο Ερμής κρατάει από μια οικογένεια γκριφόν κι από πολλές άλλες οικογένειες άγνωστης προέλευσης. Όμως αυτό δεν τον εμποδίζει από το να είναι μεγάλη φίρμα στα μέρη που κυκλοφορεί κι όλα τα παιδιά να ασχολούνται με αυτόν απ' όπου περνάει. Τα αυτοκίνητα σταματάνε και ο κόσμος ρωτάει αν τον χαρίζουμε. Μα χαρίζεται αυτό το μαλλιαρό δείγμα επαυξημένης πραγματικότητας;

Ermis
Are you talking to me?

Εξαιρετικός κλέφτης καλτσών, τις γεμίζει σάλια σε dt. Τα πάει εξίσου καλά όμως και με μαξιλάρια, μπλούζες, σεντόνια.
Είναι κέρβερος με τις κατσαρίδες: τις βλέπει, τις πλησιάζει, τις παγιδεύει και στο τέλος του φεύγουν.
Φοβερός φύλακας, μπορείς να μπεις στο σπίτι, να το σηκώσεις και να πάρεις κι αυτόν μαζί σου φεύγοντας. Μια πολεμική μηχανή.

Βρέθηκε εγκαταλελειμμένος σε ένα χωριό. Συνήθιζε να τρώει χαλίκια και μικρά κομματάκια ξύλου για να ξεγελάσει την πείνα του. Είναι κατά πάσα πιθανότητα ένα κακοποιημένο σκυλί. Για πολύ καιρό δε δεχόταν αγγίγματα στο κεφάλι κι αντιδρούσε με δαγκώματα. Το τρίχωμά του έφευγε σε κομμάτια και το δέρμα του μάτωνε από παντού λόγω διάφορων αλλεργιών.

Ermis
Ο Ερμής έξι μηνών με τις πληγές στο αυτί του.

Σήμερα όμως ο Ερμής είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Κι όπως είπαμε, μια μεγάλη φίρμα.

Μεγάλωσα από τα 9 μου με σκυλιά και σε μεγάλη ηλικία και με γάτα. Αυτά τα ζωάκια αξίζουν. Σε πολλά πράγματα είναι καλύτερα από τους ανθρώπους.
Αν όμως αποφασίσετε να βάλετε ένα κατοικίδιο στη ζωή σας, πάρτε απόφαση να είστε μαζί μέχρι το τέλος. Το δύσκολο τέλος. Όμως θα ευχαριστηθείτε κάθε μέρα κοντά τους. Ειδικά αν έχετε παιδιά, τα σκυλάκια ή/και τα γατάκια θα τα κάνουν ευτυχισμένα, είναι κινητές κι αυτοφορτιζόμενες μονάδες χαράς.

Ermis
Ομορφόπαιδο

Και δε χρειάζεται να είναι ράτσα το ζωάκι σας για να είναι χαριτωμένο. Δείτε τον Ερμή.

To Journal

Επιστροφή στην κεντρική του Journal.

RSS Feeds!

Ναι, υπάρχουν ακόμα και λειτουργούν πολύ καλά.
Αποθηκεύστε το RSS του Journal.

Ενα απο τα Projects μου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σχεδιασμός & ανάπτυξη για τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του μεγαλύτερου Ελληνικού φορέα πολιτισμού

Σχεδιάζουμε κι αναπτύσσουμε καλύτερα websites & apps.

Το βιβλίο Fearless Salary Negotiation "Οι χαρακτήρες φτιάχνουν την κουλτούρα"