porcupine colors

porcupine colors

ΑρχικήJournal › Media 2022 - τα καλύτερα

Media 2022 - τα καλύτερα

Μια μικρή λίστα από ταινίες, σειρές, μουσικές που μου άρεσαν μέσα στο 2022. Δεν είναι όλα φρέσκα, είναι όμως τα καλύτερα που βρήκα ή που ξαναβρήκα φέτος.

SAS Rogue Heroes
SAS Rogue Heroes

Σειρά: SAS Rogue Heroes

2ος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Romel προελαύνει στη Βόρειο Αφρική και τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει. Σχεδόν τίποτα, βασικά. Μια μικρή ομάδα μισότρελων και λίγο απελπισμένων για το μέλλον τους στρατιωτικών ξεκινά δολιοφθορές μέσα στην έρημο και αλλάζει την ιστορία. Καταπληκτικοί χαρακτήρες, απίθανη αναπαράσταση της εποχής, πολλή σκόνη και παραγωγή BBC. Υπάρχει τίποτα καλύτερο;

Ταινία: The Bridges of Madison County

Ένας περιπλανώμενος φωτογράφος βρίσκεται σε ένα χωριό της Iowa και ψάχνει να βρει κάποιες γέφυρες να φωτογραφήσει. Του τις δείχνει μια κυρία της περιοχής που έχει μείνει μόνη της για λίγες μέρες. Και προκύπτει ο έρωτας της ζωής τους.
Προφανώς παλιά ταινία, αλλά αληθινά συγκλονιστική. Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη του Eastwood. Προμηθευτείτε πολλά χαρτομάντιλα.

Βιβλίο: The spirit of Kaizen

Το Kaizen είναι η Ιαπωνική ιδέα ότι μπορείς να βελτιώσεις πολλά πράγματα σε μεγάλο βαθμό σε ένα βάθος χρόνου κάνοντας μικρά συνεχή βήματα κάθε μέρα. Σε προσωπικό επίπεδο το εφαρμόζω εδώ και χρόνια. Το βιβλίο δείχνει πώς το Kaizen είναι εφικτό και σε επίπεδο επιχειρήσεων. Απλό όπως η ίδια η ιδέα και πολύ κατανοητό βιβλίο. Ή για την συγκεκριμένη περίπτωση audio book.

Μουσική: FM-84 - Atlas

Τα 80s είχαν την καλύτερη μουσική ever κι αφού δε γίνεται να επιστρέψουμε σε αυτά, ας τα φέρουμε όσο πιο κοντά γίνεται. Ας πούμε ας τα φέρουμε από το 2016. 
Και μόνο για το Goodbye, αυτό το album έχει καθαγιαστεί. Ακόμα και το artwork είναι όλα τα 80s συμπυκνωμένα σε μια εικόνα.

Ραδιοφωνική εκπομπή: Αναλύσεις - ΣΚΑΪ Κρήτης

YouTube link, ουσιαστικά ένα playlist από τις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του δημοσιογράφου Γιάννη Χαραλαμπίδη. Προσπαθώ να αποφεύγω την επικαιρότητα γιατί πιστεύω ότι κρύβει τα σημαντικά, αλλά αυτές οι εκπομπές είναι πραγματικά σπουδαίες κι έχουν διαχρονική αξία. Το καλύτερο δείγμα δημοσιογραφίας που έχω συνατήσει εδώ και χρόνια.

Podcast: Fake News

Δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάς ή να κλαις καθώς τ' ακούς, αλλά ξέρεις ότι η περιρρέουσα ανοησία είναι ασύλληπτη κι αυτά τα podcasts κάνουν ό,τι μπορούν για να τη μειώσουν. Άρης Δημοκίδης - εγγύηση.

Blog: Collab Blog

Το site είναι ενός fund που επενδύει σε startups, αλλά το blog έχει μερικά από τα πιο σοφά κείμενα που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Πουθενά αλλού τόσο πολλές συσσωρευμένες σκέψεις γύρω από την επιχειρηματικότητα αλλά κυρίως γύρω από ωραίες ιδέες.

Website: The Pudding

Στιγμές της μοντέρνας σκέψης και κουλτούρας οπτικοποιημένες με έναν τρόπο που σαν κι αυτόν δεν έχω δει άλλον. Ακόμα κι αν οι ιστορίες μερικές φορές δε σε τραβάνε, το πώς παρουσιάζονται είναι κάτι το φανταστικό και πάντα μα πάντα ευχάριστο.

Newsletter: Sketchplanations

Κάθε Κυριακή ένα σκίτσο και μια μικρή σκέψη. Εύκολο, το φχαριστιέσαι και περιμένεις το επόμενο. Αλλά η σκέψη που το συνοδεύει μένει. Γιατί αξίζει.

Λάθος newsletter πήγα κι έγραψα πάλι. Υπάρχει καλύτερο.

App: How we feel

Κάθε μέρα, όσες φορές τη μέρα θες, καταγράφεις τη διάθεση σου. Δε χρειάζεται να γράψεις λέξη, απλώς διαλέγεις μία από τις (πραγματικά πολλές) επιλογές που σου δίνει το app.
Αφήνεις να περάσει λίγος καιρός βλέπεις πότε ήσουν καλά και πότε όχι, ποιες μέρες/ώρες/στιγμές συνέβη αυτό και πού ήσουν κάθε φορά. Και τότε ανακαλύπτεις πολύ ενδιαφέροντα patterns...

To Journal

Επιστροφή στην κεντρική του Journal.

RSS Feeds!

Ναι, υπάρχουν ακόμα και λειτουργούν πολύ καλά.
Αποθηκεύστε το RSS του Journal.

Ενα απο τα Projects μου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σχεδιασμός & ανάπτυξη για τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του μεγαλύτερου Ελληνικού φορέα πολιτισμού

Σχεδιάζουμε κι αναπτύσσουμε καλύτερα websites & apps.

Το βιβλίο Sapiens - Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου Συνδρομητικές υπηρεσίες και User Experience Design