porcupine colors

porcupine colors

ΑρχικήJournal › Media 2023 - Τα καλύτερα

Media 2023 - Τα καλύτερα

Σειρές, ταινίες, βιβλία, apps κι άλλα που μου άρεσαν μέσα στο 2023. Κάποια από αυτά είναι νέα, κάποια άλλα παλιότερα.

Past lives
Past lives

Ταινία: Past lives

Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι στη Σεούλ ξεκινάνε να αγαπάει το ένα το άλλο από τα 12 τους. Χωρίζονται και σχεδόν ξανασυναντιούνται 12 χρόνια αργότερα. Σχεδόν. Γιατί η επικοινωνία τους είναι μόνο διαδικτυακή. Περνάνε άλλα 12 και έρχεται ο χρόνος που βρίσκονται ξανά από κοντά. Όμως πια είναι άλλοι άνθρωποι με άλλες ζωές. Τι έχει μείνει από την παλιά ζωή τους και πόσο αυτό μπορεί να καθορίσει την τωρινή; Ή το μέλλον τους;
Πολύ δυνατή ταινία, αντάξια του In the mood for love και του The Bridges of Madison County.

Σειρά: Mindhunter

Πώς το FBI στην αρχή της δεκαετίας του ’70 ξεκίνησε να προσεγγίζει τους serial killers αναλύοντας το ψυχολογικό τους προφίλ. Μια παραγωγή David Fincher, οπότε μιλάμε για θρίλερ, αλλά είναι ένα θρίλερ χωρίς υπερβολές.
Το Mindhunter μού άρεσε τόσο που έγραψα ξεχωριστά γι’ αυτό.

Podcast: Double Team

Δύο από τους καλύτερους μπασκετικούς δημοσιογράφους, ο Γιώργος Συρίγος και ο Ρήγας Δάρδαλης μιλάνε κάθε εβδομάδα στους 7-8 (έτσι λένε, δεν τους πιστεύει κανείς) ακροατές τους μόνο για μπάσκετ. Απόλαυση.

Το μεμονωμένο επεισόδιο όμως που μου άρεσε πιο πολύ ήταν αυτό με τον Θεοδόση Τάσιο στη Lifo. Τι να πούμε τώρα για τον κύριο Τάσιο; Δεν υπάρχουν λόγια.

Μουσική: Richard Hawley

Βρετανική ποπ ή έστω soft rock, αλλά στην πολύ ατμοσφαιρική εκδοχή της. Μελωδίες που θυμίζουν και Smiths και Pulp και Elbow, αλλά τελικά ο Hawley βγάζει έναν ήχο εντελώς δικό του. Σχεδόν όλα του τα κομμάτια θα μπορούσαν να βρίσκονται σε soundtracks.

Κανάλι YouTube: Global Triathlon Network

Δεν κάνω τρίαθλο, αλλά βρήκα αυτό το κανάλι ψάχνοντας να μάθω να κολυμπάω καλύτερα. Στην κολύμβηση λοιπόν, τα παιδιά είναι καταπληκτικοί. Τα λένε ωραία κι έτσι καταλαβαίνουμε κι εμείς οι άσχετοι. Κι έχουν άπειρο υλικό για όλα τα επίπεδα!

Website: Midjourney

Το Midjourney είναι μια online μηχανή δημιουργίας εικόνων μέσω Artificial Intelligence. Σκέφτεσαι κάτι, μια εικόνα, και ζητάς από το Midjourney να στην παρουσιάσει. Όμως όταν δεν ξέρεις ούτε ακριβώς την εικόνα ούτε πώς ακριβώς να την περιγράψεις, τι γίνεται; Ξεκινάς και μπαίνεις σε μια διαδικασία συνεχούς βελτιστοποίησης, που σε κάνει να ανακαλύπτεις πράγματα που ούτε που φανταζόσουν ότι υπήρχαν στο μυαλό σου.

Blog: Daring Fireball

Old school. Εδώ και χρόνια, το Daring Fireball του John Gruber είναι το πρώτο site που θα διαβάσω κάθε πρωί από τα RSS feeds μου. Θεματολογία: 80% Apple, 20% όλα τα άλλα.

App: Nova

Φοβερό στο customization το Sublime Text και παντοδύναμο το Visual Studio Code. Ίσως είναι καλύτερα από το Nova. Όμως στο Nova χαίρεσαι να γράφεις κώδικα. Από την εποχή που λεγόταν Coda είχε ένα από τα πιο ωραία user interfaces. Τώρα συνεχίζει ακόμα καλύτερο.

Βιβλίο: Το βιβλίο Excellent Advice For Living: Wisdom I Wish I'd Known Earlier

Αυτό είναι το βιβλίο που θα κρατούσα αν έπρεπε να διαλέξω ένα μόνο.
Πρόκειται για μια σειρά πολύ σύντομων ιδεών/συμβουλών, τις οποίες κάθε φορά που διαβάζεις λειτουργούν στο μυαλό σου διαφορετικά και γίνεται όλο και πιο χρήσιμο.
Περισσότερα για το βιβλίο έχω γράψει σε ένα ξεχωριστό post.

Παιχνίδι: Civilization VI

Καταπληκτικό gameplay στην αρχή του παιχνιδιού, όπου οι αποφάσεις που παίρνεις είναι πολύ σημαντικές. Τα λάθη πληρώνονται - αν δε σου κάνει ο χάρτης ξεκίνα ξανά. Το soundtrack του παιχνιδιού είναι αριστούργημα. Τα γραφικά πολύ καλά, ειδικά στα θαύματα που κατασκευάζεις. Το μειονέκτημα που βρίσκω είναι ότι προς το τέλος γίνεται κουραστικό και δε σε κρατάει. Περιμένουμε το VII με αγωνία.

Δείτε ακόμα: Media 2022 - Τα καλύτερα

To Journal

Επιστροφή στην κεντρική του Journal.

RSS Feeds!

Ναι, υπάρχουν ακόμα και λειτουργούν πολύ καλά.
Αποθηκεύστε το RSS του Journal.

Ενα απο τα Projects μου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σχεδιασμός & ανάπτυξη για τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του μεγαλύτερου Ελληνικού φορέα πολιτισμού

Σχεδιάζουμε κι αναπτύσσουμε καλύτερα websites & apps.

Το βιβλίο Excellent Advice For Living: Wisdom I Wish I'd Known Earlier Δυσνόητες συμβάσεις. Όχι.