porcupine colors

porcupine colors

ΑρχικήΈργα › Offradio Επικοινωνία »
Offradio

Offradio

Σχεδιασμός & ανάπτυξη website για το καλύτερο ελληνικό μουσικό ραδιόφωνο

Turn your radio OFF!

Η περίπτωση Offradio είναι δύσκολη.
Από τη μία έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις για κάτι που πραγματικά σου αρέσει πολύ, αλλά ακριβώς για τον ίδιο λόγο πρέπει να σταθείς αντάξιος των προσδοκιών.

Με την Ντέμη Παπαδοπούλου και το Νίκο Κομνηνό γνωριζόμασταν πολλά χρόνια πριν τη συνεργασία αυτή. Τα παιδιά αυτά, ο πυρήνας του Offradio, ήξεραν ακριβώς τι χρειάζονταν, τι έπρεπε να βελτιωθεί και τι να αλλάξει. Δουλέψαμε μαζί πολύ στενά και για πολλούς μήνες. Ουσιαστικά η Ντέμη και ο Νίκος κατεύθυναν απόλυτα την πορεία του project και βοήθησαν να φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα.

Τι άλλο είναι αυτό το project; Είναι ένα μικρό website με μεγάλες απαιτήσεις κι έναν Player, ο οποίος πρέπει να είναι άριστος, γιατί χωρίς αυτόν δεν έχουμε ραδιόφωνο. Ένα website στο οποίο αν κάνεις λάθος, δε γίνεται να πεις ότι δεν το είδες. Με ένα κοινό που παρατηρεί και την τελευταία λεπτομέρεια και κρίνει αυστηρά.

Offradio - Αρχική Σελίδα
Η Αρχική Σελίδα

Ο Player

Τι χρειαζόμασταν σε επίπεδο design από τον Player του Offradio;

Ο Player του Offradio
Ο Player του Offradio σε mode live radio και σε mode offcasts

Δουλέψαμε πολύ στον Player αυτόν και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι πραγματικά είναι όπως ακριβώς πρέπει να είναι.
Εδώ βέβαια υπάρχει και το μεγάλο θέμα της ανάπτυξης του νέου Player του σταθμού, αλλά αυτό είναι κάτι που το ανέλαβε με τον καλύτερο τρόπο ο Φώτης Αλεξάνδρου.

Άλλες σελίδες

Οι σελίδες του site δεν είναι πολλές και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο όλες έχουν μεγάλη σημασία.
Έπρεπε να είναι απλές, να δίνουν αμέσως την πληροφορία που χρειάζεται, αλλά κυρίως να είναι "σελίδες OFF".

Η σελίδα Playlist του Offradio
Η Playlist του Offradio
Η σελίδα του/της παραγωγού του Offradio
Η/ο παραγωγός του Offradio
Η σελίδα Offcasts του Offradio
Τα Offcasts του Offradio
Η σελίδα σχετικά με τον Offradio
Σχετικά με τον Offradio

Mobile Design

Ο Offradio πρέπει να παίζει παντού. Σε ρολόι, κινητό, σε tablet, σε οθόνη, ακόμα και σε τηλεόραση. Η υποστήριξη mobile συσκευών ήταν παραπάνω κι από ανάγκη. Μαζί με τον καλό Player ήταν οι βασικές προτεραιότητες του site.

Η σελίδα σχετικά με τον Offradio
Αρχική Σελίδα, Player & Σελίδα Παραγωγού σε mobile
Η σελίδα σχετικά με τον Offradio
Playlist, Σελίδα Offcasts & 404 error page

Κώδικας HTML & CSS

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να γράψεις HTML & CSS κώδικα για μία σελίδα, αλλά εδώ ο κώδικας όφειλε να είναι απόλυτα λιτός ώστε να είναι γρήγορος στο κατέβασμά του. Κι έπρεπε να υποστηρίζει άριστα τις φορητές συσκευές.

Με αυτά τα δεδομένα δημιουργήθηκαν μια σειρά από templates γραμμένα σε Flexbox σε ό,τι αφορά το CSS για τις διάφορες σελίδες.

Πολλά κομμάτια κώδικα επαναχρησιμοποιούνται σε διάφορες σελίδες με στόχο να καταναλώνονται όσο το δυνατό λιγότερα resources, ειδικά για τις φορητές συσκευές. Αντίστοιχη διαχείριση γίνεται για τα διάφορα γραφιστικά στοιχεία του site, τα οποία όλα είναι διανυσματικά αρχεία.

Testimonial

Με τον Γιάννη γνωριζόμαστε χρόνια. Από εκείνες ακόμη τις προ-responsive εποχές, από τότε που το ελληνικό digital οικοσύστημα ήταν λιγάκι "εμείς κι εμείς" (ωραία χρόνια εκείνα btw).

Τα "φώτα" του τα ακολουθώ πιστά από το 2008 μέχρι σήμερα μέσα από το Porcupine Letter κι όχι μόνο. Ψάχνοντας λοιπόν την επόμενη ημέρα στο website του Offradio από το 2018, ο πρώτος που ψάξαμε ήταν ο Γιάννης – γιατί είναι ο μόνος που θα εμπιστευόμασταν καθώς η αποστολή για το redesign του offradio.gr δεν ήταν απλή. Στόχος μας μπορεί να ήταν ένα απλό αλλά απόλυτα responsive κι εύχρηστο website που θα παίζει "αβίαστα" Offradio σε όλες τις οθόνες και συσκευές - ΑΛΛΑ και:

  • με δικό του native player που θα παίζει και live και podcasts 2 σε 1
  • να μην ξεφεύγει σε ότι αφορά το look & feel από αυτό στο οποίο έχουν συνηθίσει οι ακροατές μας
  • να είναι handy η διαχείριση περιεχομένου του
  • να είναι απόλυτα ευέλικτο ώστε η περαιτέρω ανάπτυξη του να μην προϋποθέτει γκρεμίζω/χτίζω από την αρχή
  • να μην είναι μια one off συνεργασία αλλά ένα work in progress σε βάθος χρόνου με νοιάξιμο και ευθύνη απ’ όλες τις πλευρές

Μετά από σχεδόν 2 χρόνια πήγαιν’ έλα, συζήτηση, ψάξιμο, προβληματισμούς και δισταγμούς, σκαλώματα κι ανησυχίες μας (ναι, τον σκάσαμε τον άνθρωπο!) η επισταμένη αντιμετώπισή μας από μέρους του και η εποικοδομητική επικοινωνία του τόσο μαζί μας όσο και με τον Φώτη Αλεξάνδρου στο -τόσο φλέγον για εμάς back end- θα μας μείνει αξέχαστη. Ειδικά σε περιπτώσεις που αλλάζαμε γνώμη ακόμη και την τελευταία στιγμή σε θέματα και elements, όπου η κατανόηση του ήταν ο καλύτερος μας σύμμαχος.

Δεν υπάρχει καλύτερος συνεργάτης από εκείνον που νοιάζεται το site σου σαν να είναι δικό του. Και ο Γιάννης είναι ένας τέτοιος συνεργάτης.

Δεν υπάρχει καλύτερος συνεργάτης από εκείνον που διαχειρίζεται ακομπλεξάριστα τις αντιρρήσεις ή τα κολλήματά σου. Και ο Γιάννης είναι ένας τέτοιος συνεργάτης.

Ακόμη, δεν υπάρχει καλύτερος συνεργάτης από εκείνον που σε κάνει να νιώθεις ασφαλής, πως το έργο σου είναι σε καλά χέρια.

Ο Γιάννης είναι αυτός ο συνεργάτης!

Ντέμη Παπαδοπούλου

Η ομάδα - Τι κάναμε για το Offradio

Όλα τα Case Studies

Case Studies

Σας άρεσε η δουλειά μου;

Επικοινωνηστε μαζι μου

Δείτε ακόμα

inside story