porcupine colors

porcupine colors

Αρχική › Υπηρεσίες

Δεξιότητες & Ικανότητες

Με περισσότερα από 15 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στο Διαδίκτυο ως freelancer ή ως μέλος ομάδων, έχω την ικανότητα να βοηθήσω την ομάδα ή το project σας να φτάσει παραπέρα.

Ελκυστικό User Inetrface

Γνωρίζετε ότι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας ή του app σας αποφασίζουν αν τους αρέσει αυτό που βλέπουν σε μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου; Δε συνειδητοποιούν, αλλά αποφασίζουν. Αν αυτό που βλέπουν είναι είναι ελκυστικό, θα συνεχίσουν. Αλλιώς θα το εγκαταλείψουν σε μερικά δευτερόλεπτα. Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι τυχαίες.

Tο καλό User Interface δεν είναι θέμα γούστου, όπως συχνά λέγεται. Είναι θέμα αντικειμενικών κριτηρίων. Κι αυτό ισχύει γιατί o σχεδιασμός εφαρμογών βασίζεται σε πολύ συγκεκριμένες αρχές. Τέτοιες είναι η καλή τυπογραφία, η χρωματική αρμονία, η ισορροπία, ο ρυθμός, η αντίθεση, η σύνθεση, η ανάλυση κ.α.

User Ineterface

Case study: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

01

Ισχυρό User Experience Design

Το User Experience (UX) Design είναι η μέθοδος που μειώνει τις αβεβαιότητες και τις εικασίες. Είναι η κατάστρωση του πλάνου που έχει σαφείς στόχους και χτίζεται πάνω στις ιδιαιτερότητες και τις συνήθειες του κοινού που σας αφορά, όχι οποιουδήποτε κοινού.

Το UX Design βασίζεται σε μετρήσεις και στη δυνατότητα να αλλάζεις γρήγορα τις παραμέτρους που δε δουλεύουν σωστά με κάποιες άλλες που αποδίδουν καλύτερα.

Το UX Design ξεκινάει πολύ πριν το σχεδιασμό ενός website και τελειώνει αφού το website έχει βγει στον αέρα. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για μία ολόκληρη και οργανωμένη στρατηγική. Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να επιτύχει ένας διαδικτυακός τόπος.

User Experience Design

Case study: e-shop: Οπτικά Λιόλιος

02

Καλός κώδικας HTML & CSS

Πρόκειται για τη ραχοκοκκαλιά του διαδικτυακού σας τόπου. Συμμετείχα και συνεχίζω να το κάνω σε παγκόσμιο επίπεδο στη διάδοση κι εφαρμογή των Web Standards (Πρότυπα Διαδικτύου).

Ο καλός κώδικας έχει πολλά οφέλη: οι ιστοσελίδες σας είναι γρήγορες. Είναι προσβάσιμες από άτομα με ειδικές ανάγκες. Ανανεώνονται εύκολα. Επεκτείνονται, επίσης, εύκολα.
Ο σωστός κώδικας είναι φιλικός για τις Μηχανές Αναζήτησης και η Βελτιστοποίηση για τις Μηχανές Αναζήτησης (SEO), προκύπτει σε μεγάλο βαθμό με τρόπο φυσικό.

Κώδικας HTML & CSS

Case study: Offradio

03

Άρτιες τεχνικές λύσεις - Συμβουλευτική

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αναπτυχθεί το project; Ποιο είναι το κατάλληλο CMS; Πώς μπορεί να μειωθεί το κόστος και να επιταχυνθεί ο χρόνος υλοποίησης;

Έχοντας ασχοληθεί με πάνω από 80 projects όλα αυτά τα χρόνια, μπορώ να σας βοηθήσω να απαντήσετε σωστά σε τέτοια κρίσιμα ερωτήματα.

Πώς γίνεται αυτό; Σας ακούω, έρχομαι στη θέση σας, προστατεύω κι εξελίσσω τις ιδέες σας και το κάνω αυτό μέχρι το τέλος. Με γνώση της τεχνολογίας και με ειλικρίνια.

Γιατί αν τα καταφέρετε εσείς, νικάμε όλοι.

Websites & Apps

Όλα τα projects

04

Εύληπτα κι ελκυστικά κείμενα

Οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε αυτούς που μισούν να γράφουν και στους υπόλοιπους, τους περίεργους.

Όλοι πάντως διαβάζουν. Ακόμα κι αν δεν το κάνουν συνειδητά. Από το πώς ξεκινάει μια παράγραφος μέχρι το τι γράφει ένα κουμπάκι παίζει ρόλο.

Το web είναι λέξεις. Πολλές λέξεις, η μία δίπλα στην άλλη. Το αν θα διαλέξετε τις σωστές θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία σας στον άγριο κόσμο του Διαδικτύου.

Έχοντας γράψει για ξένα κι ελληνικά διαδικτυακά περιοδικά και βιβλία, σας διαβεβαιώ ότι τα καλά κείμενα είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο. Έστω, ένα από τα πιο δύσκολα.

User Experience Design

Όλα τα κείμενα

05

Παρουσιάσεις και workshops

Δεν έχεις πολλές ευκαιρίες να μιλήσεις σε ανθρώπους που άφησαν την ησυχία τους για να έρθουν να σε ακούσουν. Ακόμα περισσότερα αν πλήρωσαν για να είναι εκεί. Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι άριστα προετοιμασμένος να σταθείς απέναντι τους.

Έχω ταξιδέψει μακριά για να μάθω πώς αυτό το πράγμα γίνεται σωστά, τι σημαίνει να κάνεις sold out και να στέκεσαι αντάξιος των προσδοκιών.

Έτσι, έμαθα ότι κάθε παρουσίαση είναι μια μάχη. Με αυτό το σκεπτικό προσεγγίζω τις παρουσιάσεις και τα workshops που αναλαμβάνω να κάνω. Είναι εξαντλητικό, αλλά λειτουργεί.

User Experience Design

Όλες οι παρουσιάσεις

06

Ισχυρές ομάδες και διαδικασίες

- Πώς ορίζεται η επιτυχημένη ομάδα;
- Είναι εκείνο το γκρουπ ανθρώπων όπου η απόδοση του είναι μεγαλύτερη από το επιμέρους άθροισμα της απόδοσης των μελών.
Αν δηλαδή το κάθε μέλος του συνόλου αποδίδει 10 και τα μέλη είναι 5, η ομάδα συνολικά δεν αποδίδει 50 αλλά παραπάνω.

Πόσο συχνά συμβαίνει αυτό; Σπάνια. Αλλά όταν συμβαίνει είναι μαγικό.

Όλα βασίζονται στους ξεκάθαρους κανόνες και στην ειλικρινή επικοινωνία. Οι καλές ομάδες αποτελούνται πάντα από καλούς ανθρώπους, γιατί μόνο αυτοί μπορούν να γίνουν team players. Αλλά τίποτα δε γίνεται αν φοβάσαι να αναλάβεις την ευθύνη. Κι εξυπακούεται βέβαια ότι δουλεύεις σκληρά. Work hard, play hard.

...despite John’s questionable taste in music he has an incredible talent to write css/html and design pages about subjects that would otherwise be boring as batshit… blah blah blah...

Well, I could write a testimonial like everybody else for somebody else.

But believe me people; this case isn’t an ordinary one!

Yiannis isn’t a designer, a ccs/html guy or whatever he says he is. Yiannis is a soul in the project. He isn’t just a guy that you cooperate with for some time. He is an atmosphere in the project. He is NOT a passer that worked and someone else is continuing his job. Yiannis is a personality in the project.

I say all the above after thousands of hours talking and making and arguing and loving each other.

This is Yiannis. If you just want a "designer" search somewhere else...

KO – monospace

Όλα τα testimonials

07

Ας μιλήσουμε

Πιστεύετε ότι μπορώ να βοηθήσω στο project σας; Ότι ταιριάζω στο lineup του επόμενου event σας; Ή θέλετε απλώς μια δεύτερη γνώμη;

Όλα ξεκινάνε με ένα email.